In ons vorige blog hebben wij u al de heilzame werking van hennepolie uitgelegd. Vanwege de vele aminozuren en essentiële vetzuren is het een zeer gezonde en natuurlijke manier om uw huid mee te verzorgen. In dit blog geven wij u het recept voor het maken van een gezichtsmasker van hennepzaadolie. Maak uw eigen gezichtsmasker eenvoudig in de keuken klaar en ervaar de hydraterende werking! Uw huid zal daarna heerlijk zacht aanvoelen.

Gezichtsmasker zonder chemicaliën

Als u een gezichtsmasker zelf maakt, heeft u zicht op wat er allemaal in gaat. Dat is wel anders als u iets in de winkel koopt, vaak zitten deze producten vol niet-natuurlijke toevoegingen en chemicaliën. Het enige wat u vooraf moet doen is even naar de supermarkt en de drogist en u kunt aan de slag. Mits u nog geen hennepzaadolie in huis hebt. Hennepzaadolie kopen kunt u eenvoudig online doen via onze webwinkel. Naast dat u het kunt gebruiken voor het maken van uw gezichtsmasker, is het ook heerlijk koud te gebruiken over al uw gerechten.

Ingrediënten gezichtsmasker van hennepolie

Maak bij voorkeur zoveel mogelijk gebruik van biologische producten.
• 1 zachte en rijpe avocado
• 3 eetlepel hennepzaadolie
• 1 eetlepel kokosolie
• 2 eetlepels rhassoul klei
• 4 druppels citroengras etherische olie
• 1 a 2 theelepels spirulina (optioneel)

Gezichtsmasker zelf maken

Om uw gezichtsmasker te maken, gaat u als volgt aan het werk. Mix met een keukenmachine of blender de avocado, hennepzaadolie, kokosolie en etherische olie goed fijn en door elkaar. Roer vervolgens de rhassoul klei en eventueel de spirulina er doorheen. Uw gezichtsmasker is nu klaar voor gebruik.

Masker van hennepzaadolie gebruiken

Als uw masker is gemaakt kan u het op uw gezicht opbrengen. Breng het masker aan op uw hele gezicht maar laat uw ogen vrij. Let het mengsel ongeveer een kwartiertje op uw huid inwerken en spoel het daarna grondig af. Dep uw gezicht droog met een handdoek.
Geniet van uw heerlijk gezonde en gehydrateerde huid na uw zelfgemaakte hennepzaad gezichtsmasker!

Andere toepassingen met hennepzaadolie

Heeft u niet zoveel tijd om zelf de ingrediënten voor uw gezichtsmasker te halen of vind u het teveel gedoe? Dan kunt u de hennepzaadolie ook gebruiken als olie voor op uw huid. Lees meer over Hennepzaadolie voor de Huid in ons vorige blog. Daarnaast is het gebruik van hennepzaadolie ook zeer gezond als toevoeging aan uw maaltijden. In onze blogs kunt u recepten vinden met hennepzaadolie.