Hennepzaadolie is erg gezond. En wat is er nu mooier dan overdag, tijdens de lunch een gezonde boterham te eten en zo aan je dagelijkse hoeveelheid gezonde vitamines en mineralen te komen? In dit blog geven wij je een heerlijk recept met hennepzaadolie, ook wel hennepolie genoemd, die makkelijk te maken is voor de lunch!

Ingrediënten boterham hennepzaadolie

Een boterhammetje hennepzaadolie, het klinkt misschien niet heel erg aantrekkelijk, maar het is een erg gemakkelijk en overheerlijk recept wat binnen een handomdraai in de broodtrommel zit!

Wat heb je nodig:

 • een paar blaadjes gewassen botersla
 • 2 eieren
 • kleine tomaatjes
 • kleine courgette
 • 1 eetlepel versgeperst citroensap
 • 2 eetlepels hennepzaadolie

Bereidingswijze:

Dit recept is heel eenvoudig te bereiden. Je hoeft zeker geen kok te zijn om de blits te maken op je werk met dit heerlijke recept.

 1. Klop de eitjes, doe er wat peper en zout bij en bak drie dunne omeletten.
 2. Leg 2 bruine boterhammen neer en leg hierop de gewassen botersla.
 3. Snij de afgekoelde omeletten in reepjes en verdeel deze over de beide boterhammen.
 4. Snij de tomaatjes in stukjes en verdeel deze ook over de boterhammen.
 5. Klop de verse citroensap met peper, zout en de hennepzaadolie goed door elkaar en besprenkel de boterhammen met salade hiermee.

Eet smakelijk!

Hennepzaadolie als dressing

Hennepzaadolie zit boordevol gezonde vitamines en mineralen. Als deze olie wordt verhit zal hij snel verbranden en zullen deze gezonde vitamines verdwijnen. Om die reden wordt geadviseerd de olie koud te gebruiken. De olie heeft een noodachtige smaak en is erg goed te gebruiken als dressing over een salade of andere maaltijd bijvoorbeeld. Hennepzaadolie is een zeer goede combinatie met eieren.

Hennepzaadolie kopen

Wilt je hennepzaadolie kopen? Dat kan eenvoudig online via e-Oil.nl. De oliën van e-Oil zijn biologisch en zijn van zeer hoge kwaliteit. Naast hennepzaadolie verkoopt e-Oil ook heerlijke biologische pompoenpitolie.