Pompoenpitolie is een olie die wordt gewonnen uit de pitten van een pompoen die een maand hebben liggen rijpen. Na een maand zijn deze pompoenpitten diepgroen en rijk aan olie. Als de pitten voor het persen worden geroosterd, zal het de olie een nootachtige smaak geven. Naast dat deze biologische pompoenpitolie lekker is om te eten, is hij ook erg gezond. Waarom is pompoenpit gezond?

Gezonde eigenschappen pompoenpotolie

Er zijn een heel aantal eigenschappen van pompoenpitten en pompoenpitolie die bijdragen aan de gezondheid. Zo zit pompoenpitolie boordevol essentiële omega-3 vetzuren en antioxidanten. Omega-3 vetzuren zijn een bron van vitamine A, B1, B2 en E. Deze omega vetzuren dragen bij aan het verlagen van het cholesterolgehalte en de bloeddruk. Ook zorgen ze voor een goede gezondheid van hart, blaas en prostaat. Antioxidanten dragen bij aan het verminderen van ontstekingen in het lichaam en leveren een bijdrage aan het behoud van de cellen. Het gebruik van pompoenpitolie kan dus een positieve bijdrage leveren een je gezondheid. De olie is een mooie aanvulling op het normale dieet en is bovendien ook een lekkere en smaakvolle aanvulling!

Pompoenpitolie haaruitval

Wanneer je last hebt van haaruitval zoek je naar middelen om dit probleem te stoppen of te verminderen. Pompoenpitolie helpt bij haaruitval doordat de olie boordevol zink zit. En zink werk zeer effectief tegen haaruitval. Er is een artikel verschenen in Evidence Based Complementary Alternative Medicine. Hierin is een studie uitgelicht uit 2014 waarin mannen met haaruitval gedurende 24 weken 400 mg pompoenpitolie kregen of een placebo. De mannen die de pompoenpitolie hadden gebruikt, hadden en toename van de haardos met gemiddeld 40%! Dit is gebleken uit een fotografische haartelling.

Gebruik van pompoenpitolie bij haaruitval

Als je pompoenpitolie bij haaruitval wilt gebruiken kan dit op twee manier verschillende manieren. Je kunt pompoenpitolie dagelijks toevoegen aan je eten. De olie heeft een lekkere nootachtige smaak en is koud te gebruiken over salades, ijs, maar ook voor het besprenkelen van warme gerechten. Gebruik de olie nooit om in te bakken! Pompoenpitolie mag namelijk niet verhit worden, want dan zullen de gezonde eigenschappen helaas verdwijnen.

Zelf haarmasker maken met pompoenpitolie

Wil je je haar een goede boost geven, probeer dan eens een haarmasker van pompoenpitolie! Hierbij geven wij je het recept om zelf een haarmasker te maken met pompoenpitolie. Als je het zelf maakt uit natuurlijke producten, weet je zeker dat er geen conserveringsmiddelen of andere stoffen inzitten. Het is niet heel veel werk en het geeft een goed resultaat. Zeker het proberen waard dus.

Recept haarmasker met pompoenpitolie

Het recept voor een haarmasker met pompoenpitolie is zeer eenvoudig. Voeg de ingrediënten samen in een blender, mix het mooi glad en smeren maar!

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels pompoenpitolie
  • 1 banaan

Laat je haren weer stralen naar een dag in de zon of op het strand met een goed voedend haarmasker van pompoenpitolie!

Pompoenpitolie kopen?

Als je een olie wilt die optimale hoeveelheden essentiële oliën en bevat, kies dan altijd voor een biologische olie. Via e-Oil bestel je biologische pompoenpitolie van zeer hoge kwaliteit. De olie is verkrijgbaar in twee verschillende maten. Maak kennis met deze heerlijke voedzame olie.