Biologische pompoenpitolie is niet alleen heel gezond als u het eet, maar ook voor gebruik op de huid. Pompoenpitolie is namelijk rijk aan essentiële onverzadigde vetzuren en de vitamines A, B en E. Deze essentiële vetzuren en vitamines helpen uw lichaam gezond en vitaal te blijven. Er zijn geen geneeskrachtige waardes toe te schrijven aan pompoenpitolie, maar de olie helpt wel degelijk uw lichaam aan de juiste hoeveelheden essentiële vetzuren en zit boordevol vitamines.

Waarvoor is pompoenpitolie goed?

Vanwege de grote hoeveelheden essentiële vetzuren, vetten die uw lichaam niet zelf kan maken uit andere vetzuren, en door de grote hoeveelheid vitamines heeft pompoenpitolie een stimulerend effect op het zenuwstelsel, botten, spieren, gewrichten en op de huid!

Hoe wordt pompoenpitolie gemaakt?

Pompoenpitolie wordt gemaakt uit de pitten van een pompoen, die een maand hebben liggen rijpen. Na een maand zijn de pompoenpitten donkergroen en vol met olie. Ze zijn dan heel geschikt om er olie uit te persen. Als de pitten vooraf worden geroosterd, krijgt de olie bij persing een noodachtige smaak. Ook krijgt de olie een diepgroene kleur, omdat door het roosteren de stof Chlorofyl vrijkomt, wat ervoor zorgt dat de olie groen kleurt. Om één liter pompoenpitolie te maken, is drie kilo pompoenpitten nodig. Deze grote hoeveelheid pitten voor 1 liter olie, zorgt er mede voor dat de olie vaak best aan de prijs kan zijn.

Pompoenpitolie koud gebruiken

Pompoenpitolie is alleen geschikt om koud te gebruiken over een gerecht. Dit hoeft niet per se alleen maar over uw salade te zijn, maar kan zelfs over uw ijs! Ook kan het als laatste worden toegevoegd over een warm gerecht, maar gebruik de olie niet om ín te bakken of braden. Kijk voor recepten met pompoenpitolie gerust eens naar ons recepten met pompoenpitolie.

Pompoenpitolie op de huid

Pompoenpitolie is uitermate gezond voor gebruik op de huid. Het kan bijvoorbeeld gebruikt worden als een massageolie of in een gezichtsmasker. Door het hoge gehalte aan vitamine B2 is het zeer geschikt voor huid, haar en nagels. Daarnaast schijnt pompoenpitolie ook bij acne heilzaam te kunnen werken. Lees onze blog voor een zelfmaak recept voor een gezichtsmasker van pompoenpitolie!

Waar kunt u pompoenpitolie kopen?

De ene pompoenpitolie is de andere niet. Wij willen u er graag op wijzen dat het belangrijk is wel biologische pompoenpitolie te kopen, zodat u er zeker van kunt zijn dat er geen ongewenste toevoegingen in zitten. De pompoenpitolie van E-Oil is biologisch en van zeer hoge kwaliteit. U kunt de olie eenvoudig online bestellen in verschillende formaten.